www.girdapfm.com dinliyorsunuz...

Türkiye Lost Sitesine Hoşgeldiniz...

Lost Dizisini Online Olarak Takip Edebilirsiniz.Diziyi isterseniz Türkçe Dublaj Olarak,İsterseniz Türkçe Altyazı Orjinal İzleyebilirsiniz. Tam Ekran İzlemeyi Unutmayınız...İyi Seyirler.
Lost 1.sezon-Lost 2.Sezon-Lost 3.sezon-Lost 4.sezon online olarak isleyebilirsiniz.

8 Temmuz 2008 Salı

Dünya Lostu Konuşuyor

Yüz binlerce kişiyi bir dijital yayın paketini satın almaya zorlayan,başka bir yüz binlercesinin VCD-DVD yahut DivX peşinde heba olmasınaneden olan Lost fanatikliği devam ediyor. Gizemini bir dizi sayıüzerinden korumakta olan Lost ve sayılar üzerine minik bir dosyamızvar, ilgilisine...Yayınlanmaya başladığı ilk günden itibaren ilgi odağı haline gelen‘Lost’ adlı dizi, izleyen kişide bağımlılık etkisi yapıyor. İlk bölümü22 Eylül 2004’te yayınlanan diziyi sadece ABD’de yaklaşık 19 milyonkişi izledi. Senaryosunu Edward Kitsis ve Adam Horowitz’in yazdığı,yönetmenliğini Stephen Williams’ın üstlendiği ‘Lost’ sıra dışısenaryosu ve anlatım şekli ile hayli ilgi topluyor. Uçak kazası sonucubir adada kaybolan insanların öyküsünü anlatan diziyi izleyen bir dahabırakamıyor.Hawai adalarından biri olan Oahu’da çekilen dizi, Oceanic Flight 815seferini yapan uçağın kaza sonucu adaya düşmesini ve hayatta kalaninsanların serüvenini anlatıyor. Kazadan kurtulan 48 kişi arasındadeğişik özelliklere sahip karakterler mevcut. Rock yıldızı, cerrah,subay, kanun kaçağı, dolandırıcı, milyoner ve daha birçok ilgi çekiciözelliğe sahip insan hayatta kalmak için bir arada bulunuyor. Özellikledizinin her bölümünde bir karakterin geçmişine giderek, senaryo iyicezenginleştiriliyor. Adada bir arada bulunan insanların geçmişhayatlarında birbirleriyle olan bağlantıları, izleyiciyi ekran başınaçeken en büyük unsurlardan sadece biri. Adadakiler, yaşamlarınısürdürmek için birlik olma gerekliliğini anlamadan kendi aralarındakavga etmeye başlar; ancak sonradan başlarına gelen üzücü olaylaronları bir arada kalmaya yöneltir. Kazazedeler, çok geçmeden yalnızolmadıklarını ve adanın olağanüstü güçlere sahip olduğunu fark eder.Onlar için hayatta kalma mücadelesi asıl şimdi başlamıştır.Kurtarılmayı bekleyen insanlar, adaya 16 yıl önce gelmiş birilerininbıraktığı imdat çağrısını duyunca iyice ümitsizliğe kapılır. Bütün butrajik olaylara bir de yeraltına açılan gizemli bir kapı da eklenince,adadakiler için hayat iyice zorlaşır.


Gizemli sayılarDizide özellikle bütün merakları cezbeden 4 8 15 16 23 42 sayılarserisidir. İlk bölümden bu yana çoğu sahnede gizli kareler halindeverilen bu sayılar, adada kazazedelerin karşına tekrar çıkınca, dizibir labirent halini alıyor. Hatta internette yer alan bir habere göre,Lost hayranlarından biri, Norveç ziyareti sırasında eline geçen 500kronluk banknot üzerinde gizemli numaralara rastlıyor. Hâlâ gizemlinumaraların etkisinde olacak ki; Lost hayranı, eline geçen kron için“Found” isimli bir video kaydetmiş ve internette yayınlıyor. Ayrıcakendisi, bunun bir tesadüf olmadığını söylüyor. 4 8 15 16 23 42sayılarıyla ilgili ilginç teoriler yer alıyor. Bu teorilerden bazlarışöyle:4: Russo’ya göre dünyadaki her 4 ayrı insan birbiriyle bağlantılı.Kendiniz ile 4 farklı insan üzerinden tanışma şansınız var. Örneğin;kardeşinizin patronunun komşusunun yeğeni sizin ikizinizi tanıyor.8: Dünya’da günümüzde bulunan kıta sayısını temsil ediyor. İkiziniz ile8 kıtanın birinde karşılaşma ihtimaliniz var.15: İkiziniz ile karşılaşma ihtimaliniz 4.815.162.342’de 15’tir. Yaniyüzde 0,000000004’ten bile düşük bir ihtimal.




16: Aynı anda ikizi ile karşılaşabilecek maksimum kişi sayısı 16’dır.(Lost’ta ön plana çıkan 16 karakter var).23: Aynı genetik haritaya sahip iki ayrı insan dünyaya 23 yıl araylagelir. Yani ikizler aynı yaşta değil, aralarında 23 yaş fark olacaktır.42: Teoriye göre, sizin ve ikizinizin aynı anda hayatta yaşayabileceğimaksimum yıldır. Siz 23 yaşınızda iken ikiziniz doğmuş olabilir; ancakikiziniz 42 yaşına geldiğinde siz 65 yaşında olacaksınız.İyi olan ve kötü olanDizide: “Hiç kimse tam anlamıyla iyi değildir, hiç kimse tam olarakkötü değildir. Size iyilik yapıyormuş gibi görünen insanların zamanıgeldiğinde aslında kötülük yaptığını fark ediyorsunuz. Aynı şekildekötülük yapıyor gibi görünenlerin, sonradan iyilik yapmış olduğunu farkediyorsunuz. Hiçbir insan anlık öfkeyle yargılanmamalı. İçindebulunduğunuz çaresizlik, aslında çaresizlik değildir. Sadece durumukabullenip çözüm yollarına başvurmalısınız.” felsefesi ön planaçıkıyor. Örneğin, dizinin ilk bölümlerinde kavgacı, alaylı ve benciltavırlarıyla nefretleri üzerine çeken Sawyer karakteri, ilerleyenbölümlerde sevilen biri haline geliyor.İzleyiciler hep yanılıyorDizinin senaristleri Edward Kitsis ve Adam Horowitz, senaryoyu yıllarönce ince eleyip sık dokuyarak yazmış. En ufak bir mantık hatasınadüşmemek için büyük bir çaba sarf eden Kitsis ve Horowitz, karışık veözgün anlatımlarıyla milyonları ekran başına kilitlemeyi başardı.Dizide gelişen olaylar, geçmişten yaşanan ana kadar zincir halkalarıgibi birbirine bağlanıyor. Öyle ki diziyi izleyen herkes kenditeorisini oluşturmuş. Ancak, olaylar tam izleyicinin tahmini ileparalellik gösterirken her şey bir anda değişiyor ve hiç beklenmedikgelişmeler yaşanıyor.Türkiye’de hastalık gibi yayılıyorTürkiye’de Dizimax kanalında yayınlanan Lost’un ünü gün geçtikçeyayılıyor. Lost’u izleyenler diğer arkadaşına tavsiye ediyor. Dizininfanatikleri internette bir araya gelip forum açıyor ve diziyle ilgiliyorumlarını paylaşıyor. Kimi Lost hayranları dizi için web siteleriaçıyor. Dizi haftada bir defa yayınlanıyor; ancak fanatikler sonrakihaftayı bekleyemeyecek kadar merak içine girince dizinin şu ana kadarçekilmiş bölümlerini internetten indirip saatlerce izliyor. DVD filmsatışı yapan marketler, Lost için ayrı bir stoklama yapıyor. Lost’unbütün bölümlerini arşivleyen marketler toplu halde satışa sunuyor.




Www.Lostizlesene.Blogspot.com

Lost İzlesene :) Türkiye Lost'u Online olarak buradan izliyor [Yorumlarınızı ve İsteklerinizi Yazmayı unutmayınız]...İyi Seyirler

Hiç yorum yok:

Uyarı:Lütfen Okuyunuz

Arkadaşlar eğer videolarda donma oluyorsa, yapmanız gereken açtığınız videoya play'a bastıktan sonra pause basarak dondurunuz ve bir süre videonun dolmasını bekleyiniz. Dolum hattını gördükten sonra tekrar play yapıp izleyiniz.
Sorunlarınız için: lostsitem@gmail.com mail atınız.

Sohbet Odası [Lost Burada Tartışalım]

İşte Lost da Seçtiğimiz En İyi Oyuncular

LOST İZLE,lost izle,Lost Dizisi,Lost İndir

Lost sezonları, 1sezon izle,2sezon izle,3sezon izle,4 sezon izle